boek je vakantie bij de ANWB

Natuurlijk is wasverzachter in eerste instantie ontworpen om je was lekker zacht te maken. Maar wist je dat je er ook heel veel andere dingen mee kunt doen? Daarom deel ik 8 tips om wasverzachter te gebruiken.

 

Inhoud

Wat is wasverzachter?

Wasverzachter is een speciaal middel dat je aan de was toevoegt na het draaien van het gebruikelijke wasprogramma. Dit middel zorgt ervoor dat de was soepeler aanvoelt en in de meeste gevallen ook nog eens heerlijk ruikt. In wasverzachter zitten kationogene oppervlakte-actieve stoffen die bepaalde stoffen op het wasgoed neutraliseert. Parfum dat aan wasverzachter toe is gevoegd zorgt voor de geur.

 

8 Tips om wasverzachter te gebruiken

Hieronder vind je tips om wasverzachter niet alleen te gebruiken voor de was, maar ook voor een aangebrande pan en het schoonmaken van hout.

 

1. Maak aangebrande pannen schoon met wasverzachter

Soms zijn pannen zo aangebrand dat je er bijna niets meer mee kunt beginnen. Als niets lijkt te helpen kun je de volgende truc proberen. Vul een emmer of de wasbak met lauwwarm water. Voeg hier een eetlepel wasverzachter aan toe. Laat de pan hier een hele nacht in weken. De volgende dag kun je de pan met een spons makkelijker schoon maken.

 

2. Maak houten meubels, muren en plinten schoon met wasverzachter

Als je net als ik houten meubels in huis hebt, dan kun je wasverzachter gebruiker als schoonmaakmiddel. Ga met beleid te werk en gebruik slechts enkele druppels wasverzachter. Voordeel is dat de meubels, muren en plinten niet alleen schoon worden. Het huis gaat er ook heerlijk van ruiken.

3. Stickers verwijderen zonder problemen

Je kent het vast en zeker: je wilt stickers verwijderen, maar dat lukt niet zoals je wilt. Of er blijft een plaklaag achter. Geen nood, wil je de volgende keer stickers verwijderen? Gebruik dan gewoon wasverzachter. Los wasverzachter op in water in een verhouding van 50:50. Ideaal om stickers van auto’s en glas te verwijderen.

4. Watervlekken verwijderen in de badkamer

Watervlekken ontstaan in de badkamer door een teveel aan kalk. Vaak moet je voor het verwijderen hiervan gebruik maken van (zware) chemische middelen. Speciale middelen zijn echter overbodig, want wasverzachter doet de trick. Gebruik voor het verwijderen van watervlekken een oplossing van ½ water en ½ wasverzachter. Meng dit in een sprayflacon (plantenspuit) en spuit dit mengsel op de kraan en douchewand. Even goed in laten werken en met een spons erover wrijven. Afspoelen en je vlekken zijn weg.

Leestip: zo verwijder je vlekken in een handomdraai

5. Frisse touch up voor gordijnen en stoffen meubels

Soms is het gewoon nodig om gordijnen, je stoffen bankstel en poef een oppepper te geven. Dat kan perfect als je hiervoor gebruik maakt van wasverzachter. Meng hiervoor een ½ theelepel baking soda met een scheutje wasverzachter en water. Doe dit in een sprayflacon en fris hiermee je meubels en gordijnen op.

 

6. Poppenhaar uit de knoop halen

Niets zo lastig als poppenhaar dat helemaal in de knoop zit. Gelukkig brengt wasverzachter uitkomst. Week het haar van de pop een paar minuten in een oplossing van lauw water met daaraan toegevoegd een beetje wasverzachter. Laat het een paar minuten weken. Kam het haar vervolgens uit. Nog even naspoelen met water en de pop heeft zacht en vooral klitvrij haar.

 

7. Nieuw carpet zachter maken

Wasverzachter maakt niet alleen kleding zachter, dat geldt ook voor een nieuw tapijt of carpet. Meng heet water met een beetje wasverzachter en spray dit op je nieuwe vloerkleed. Laat het even intrekken. Ga er vervolgens met een stoomapparaat overheen. Vergeet dit laatste niet, zeker als je kinderen of dieren hebt.

 

8. Maak je eigen muggenspray

Muggen en muskieten zijn hartstikke lastig. Gelukkig kun je er op een vrij simpele manier vanaf komen. Hoe? Gewoon met wasverzachter. Met een beetje wasverzachter met baking soda. Gebruik dit als een mug repellant (liever niet op de blote huid spuiten, aangezien het een chemisch product blijft. Je kunt dit wel gebruiken op je kleding en bijvoorbeeld op de klamboe.

 

Waar gebruik jij wasverzachter voor?  

8 Tips om wasverzachter te gebruiken silan

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in