boek je vakantie bij de ANWB

Het lijkt soms heel lastig, maar ook op vaste lasten kun je met de juiste tips veel geld besparen. Natuurlijk kun je niets veranderen aan je huur of hypotheek, maar er zijn altijd dingen die wel goedkoper kunnen. Besparen op vaste lasten hier kijken de meeste mensen overheen

Inhoud

Vaste lasten waar je niet op kunt bezuinigen

Er zijn eigenlijk maar een paar vaste lasten waar je eigenlijk niet aan kunt veranderen. Dat zijn de huur of de hypotheek. Voor de laatstgenoemde geldt dat je deze wel kunt veranderen als je genoeg spaart en vervroegd gaat aflossen. De huur zal in de meeste gevallen alleen maar stijgen. Alle andere vaste lasten heb je eigenlijk zelf in de hand en kun je bijsturen.

Besparen op vaste lasten hier kijken de meeste mensen overheen

De meeste mensen weten wel dat je op talloze vaste lasten kunt besparen. Denk daarbij aan het overstappen van energieleverancier of het kiezen van een andere zorgverzekering. De kosten voor eigen risico kun je in sommige gevallen ook beperken. Daarnaast kun je besparen op je telefoonabonnement en je tv abonnement door over te stappen. Toch zijn er nog andere lasten, waar vaak overheen gekeken wordt, maar die wel een besparing van enkele tientjes of meer per maand op kunnen leveren.

Leestip: besparen op energiekosten

Besparen op je autoverzekering

Veel mensen sluiten een autoverzekering af en kijken er nooit meer naar om. Jammer, want ook hier valt vaak winst te halen. Niet elke verzekering is namelijk even duur. Door autoverzekeringen te vergelijken, vind je de voor jou meest voor de hand liggende verzekering. Let wel op de voorwaarden en vergoedingen van de goedkope autoverzekering en vergelijk dit ook met elkaar. De besparingen kunnen oplopen tot wel meer dan 10 euro per maand.

 

 

Doorlopende reisverzekering

Veel mensen hebben eenmaal een doorlopende reisverzekering afgesloten en kijken er verder niet meer naar. Zonde, want ook hier blijft heel wat geld liggen. Nu door Corona niet meer (veel) gereisd wordt is het verstandig om na te denken of het wel rendabel is om de doorlopende reisverzekering aan te houden. In veel gevallen kun je deze beter beëindigen en opnieuw afsluiten op het moment dat je weer op reis kunt gaan. Deze besparing kan je meer dan een tientje per maand opleveren.

 

Sparen voor een telefoon

Het is natuurlijk heel aanlokkelijk om elke keer een nieuw toestel te krijgen, maar in de meeste gevallen geldt: je kunt beter zelf voor een nieuwe telefoon sparen dan een telefoon met abonnement te kopen. In verhouding is dit uiteindelijk veel goedkoper, omdat je kosten per maand omlaag kunt brengen. Dus wil je een nieuwe telefoon? Leg dan elke maand een bedrag opzij en spaar zelf voor een nieuw toestel en kies voor sim-only in plaats van een duur abonnement.

 

Kijk alle verzekeringen eens goed na

Veel mensen stappen jaarlijks over naar een andere energieleverancier en zorgverzekeraar. Toch is het raadzaam om alle verzekeringen die je hebt lopen eens onder een vergrootglas te nemen. Heb je die glasverzekering werkelijk nodig? Rijdt er nooit iemand met je mee in de auto, dan is je inzittendenverzekering wellicht ook overbodig. En zo zijn er nog veel meer verzekeringen die je eens na kunt lopen.

Daarnaast zou je al je verzekeringen na kunnen kijken om te zien of er dingen veranderd zijn, waardoor je misschien goedkoper uit bent. Als je inboedel heel erg veranderd is, dan is het goed om hier eens naar te laten kijken. Doe dit zeker als je verhuist bent of van plan bent om te verhuizen.

Kijk eens naar stapelkorting. Er zijn talloze verzekeraars die korting geven als je meerdere verzekeringen bij hun afsluit. Deze besparing kan al gauw oplopen tot enkele tientjes per maand. Bijkomend voordeel is dat je nog maar één aanspreekpunt hebt als je de verzekering nodig hebt.

Besparen op vaste lasten hier kijken de meeste mensen overheen geld

Kosten van de bank

Nu er geen rente meer gegeven wordt op spaargeld is het interessant om de kosten voor het hebben van een rekening eens met elkaar te vergelijken. Misschien is het helemaal niet handig om bij de bank te blijven waar je al 20 jaar zit. Uit eigen ervaring weet ik dat ABN Amro bijvoorbeeld pas weer alle kosten verhoogd heeft. Dit betekent dat er nu maandelijks ruim 8,00 euro afgeschreven wordt alleen voor de onkosten. Andere banken zijn daarin een stuk goedkoper. De besparing per maand is misschien niet veel, maar wie het kleine niet eert…

 

Lidmaatschap

Veel mensen zijn lid van talloze dingen en hebben abonnementen op allerlei dingen zoals Netflix, Videoland, de krant, leesmap en nog veel meer. Kijk hier eens kritisch naar. Is het echt nodig of zijn er dingen bij waar je toch geen gebruik van maakt? Heb je Netflix voor het hele gezin, maar is het zo dat er vaak maar 1 – 2 mensen gebruik van maken? Dan kun je de kosten beperken door je account voor 2 personen open te stellen in plaats van vier. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om te besparen.

 

Besparen op vaste lasten

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen waar je in het dagelijkse leven op kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het besparen op je boodschappen en besparen op de kosten van kleding. Dit zijn echter meer voor de hand liggende dingen, terwijl je met bovenstaande tips echt tientallen euro’s kunt besparen, puur door eens je maandelijkse kosten eens flink onder de loep te nemen. Ja, het kost tijd om alles met elkaar te vergelijken, maar het levert een mooie besparing per maand op. Dit geld kun je dan weer voor andere leuke dingen gebruiken.

 

Wat doe jij om de vaste lasten te beperken en heb jij bovenstaande tips wel eens toegepast?

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in