boek je vakantie bij de ANWB

Het is herfst, de tijd bij uitstek om je vlieger op te laten. In plaats van een vlieger op te laten kun je ook een kleine schattige DIY vlieger maken. Deze kun je niet oplaten, maar is vooral leuk als versiering. Stap voor stap uitleg herfst knutselen vlieger maken.

 

Inhoud

Herfst de tijd om te vliegeren

Helaas zie je het tegenwoordig niet meer zo veel, maar vroeger was de herfst de tijd bij uitstek om de vlieger op te laten. Niet zo gek dat juist dit seizoen zo populair is, want om de vlieger op te laten heb je wind nodig. Daarnaast kun je niet midden in de stad een vlieger oplaten, daarvoor heb je een park of een strand nodig. Toch is het leuk om een keer te gaan vliegeren met kinderen. Nie alleen leuk, maar ook leerzaam, aangezien je kind met diverse dingen rekening moet houden (windrichting, niet te veel en ook niet te weinig wind) en nog veel meer.

 

Lekker knutselen in de herfst

Helaas laat het weer vaak te wensen over in de herfst. En als je dan in de herfstvakantie niet op vakantie gaat, kun je de kinderen in elk geval in huis vermaken met bakken en knutselen. Knutsel vooral in het thema of loop een beetje vooruit met het thema. Je kunt in de herfst al prima knutsels maken voor Sinterklaas of bijvoorbeeld Kerst.

Heb je zelf geen inspiratie of kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens naar deze leuke griezelige DIY pompoen, waar je bijna niets voor nodig hebt en die heel snel klaar is. Of maak met een toiletrol deze ontzettend schattige uil. Paddenstoelen zijn niet weg te denken in de herfst. Dus waarom geen paddenstoelen knutselen?

 

Herfst knutselen vlieger maken

Heb je geen vlieger of is er geen mogelijkheid om een vlieger op te laten? Geen nood, met onderstaande handleiding kun je namelijk een ontzettend leuke vlieger maken. Deze kun je voor het raam hangen, op een groot stuk karton plakken of in de klas ophangen als herfstdecoratie. Maakt het geheel een stuk vrolijker, vooral als je allemaal vliegers in verschillende kleuren maakt.

 

Wat heb je nodig voor de vlieger

  • 3 IJsstokjes
  • 1 A4 vel Vliegerpapier (transparant papier) of heel dun karton
  • Dik karton in verschillende kleuren (restjes)
  • Wiebelogen (gekleurde wiebelogen komen van de Action)
  • Lijmpistool
  • Stukje wol
  • Schaar
  • Stanleymes
  • Liniaal

Je kunt in plaats van een lijmpistool ook gewone lijm gebruiken, maar persoonlijk vind ik het fijner werken met een lijmpistool, omdat de lijm direct droog is en meer hold geeft

Herfst knutselen vlieger maken benodigdheden

Zo maak je de DIY vlieger als herfstdecoratie

Meet 1 ijsstokje, markeer op de helft en snijd met een stanleymes doormidden

Leg de drie ijsstokjes als een vlieger op het vliegerpapier (transparant papier of een dun velletje karton)

 

Alles klaargelegd om een idee te krijgen hoe het eruit moet zien

Als de vorm naar je zin is kun je de ijsstokjes met de lijm vastmaken

Knip nu het overtollige vliegerpapier (of karton) eraf

Plak de wiebelogen op de gewenste hoogte

Herfst knutselen vlieger maken 2

 

Knip uit het karton een mond, eventueel een strikje en strikjes voor op de woldraad. Ik heb voor deze vlieger vijf strikjes uitgeknipt, maar je kunt altijd meer of minder maken

Herfst knutselen vlieger maken 3

 

Lijm de strikjes op het stuk wol en plak tenslotte de woldraad onderaan de vlieger.

Herfst knutselen vlieger maken

 

Dokteronline.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in