boek je vakantie bij de ANWB

Vandaag een DIY voor kinderen paddestoel maken. Paddestoelen horen bij de herfst en vallen vooral op door de rode hoed met rode stippen. Met dit leuke knutselidee maak je je eigen paddenstoel die je kunt gebruiken als decoratie in de kinderkamer of de klas.

 

Inhoud

De herfst en paddenstoelen

De herfst met zijn aanlokkelijke kleurenpracht staat voor velen ook synoniem voor het vinden van paddestoelen. Hartstikke leuk natuurlijk als je door het bos loopt en je komt de prachtige paddestoelen tegen. Ook erg leuk met kinderen: zeker als je ze dan allemaal verhalen kunt vertellen over kabouters en jullie samen liedjes zingen over paddenstoelen en kabouters.

Let echter op: hoe aantrekkelijk ook: blijf liever van paddestoelen af. Helaas zijn heel wat paddestoelen matig tot zwaar giftig hetgeen in sommige gevallen zelfs tot de dood kan leiden. Zelfs de meest doorgewinterde verzamelaar vergist zich nog wel eens, hetgeen al aangeeft dat je hier zonder een gedegen kennis absoluut niet aan moet beginnen. Gelukkig zijn er wel wat lijsten met giftige paddestoelen zodat je er enigszins weet wat giftig is en niet (ook erg handig voor mensen die een hond hebben).

Onderstaand knutselidee voor kinderen om een DIY paddestoel te maken is alleen maar schattig en je kunt hier volop van genieten samen met je kinderen.

Benodigdheden

–          Kurk

–          Rode verf

–          Wit vilt

–          Marker

–          Bolletje rood vilt

–          Kleine wiebeloogjes

–          Lijm

–          Schaar

 

DIY voor kinderen paddenstoel maken 1

 

DIY voor kinderen paddestoel maken stap voor stap

    1. Verf de bovenkant van de kurk rood en laat even goed drogen
    2. Bekleed de onderkant van de kurk met wit vilt (knip op maat)

DIY voor kinderen paddenstoel maken 2

 

  1. Neem kleine stukjes vilt, maak hier kleine bolletjes van en plak deze op de gedroogde bovenkant van de kurk
  2. De paddestoel wordt afgemaakt door een paar wiebelogen, een neusje van een bolletje vilt (kun je natuurlijk ook gewoon vervangen door een rood kraaltje) en een getekende mond.

 

DIY voor kinderen paddenstoel maken 3

 

Erg leuk in combinatie met andere kleine en grote paddestoelen (voor de foto heb ik een aantal kleine paddestoelen erbij gedaan die uit een doos kwamen met gekochte herfstdecoratie).

 

DIY voor kinderen paddenstoel maken

 

Wil je nog wat creatiever zijn? Kijk dan eens verder in de DIY categorie waar ik onderstaande knutselprojecten heb staan speciaal voor kinderen. Met al deze knutsels kun je een hartstikke gezellige hoek inrichten op de kamer van je kind(eren) of een leuke vensterbank inrichten op school. Veel van de DIY’s kun je samen met de kinderen maken.

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in