boek je vakantie bij de ANWB

Nagenoeg elke vrouw heeft wel een potje nagellak in huis. Meestal voor het lakken van de nagels. Met nagellak kun je veel meer dan alleen je nagels lakken en ladders in panty’s stoppen. Je kunt er bijvoorbeeld de tekeningen van kinderen fixeren en een bril tijdelijk repareren.

 

Inhoud

Je handen als visitekaartje met mooie nagels

Nagellak is natuurlijk in eerste instantie ontworpen voor vrouwen die er graag goed verzorgd bijlopen. Mooi gelakte nagels zijn immers een visitekaart van je handen. Nagellak is verkrijgbaar in de meest denkbare kleuren. Daarnaast heb je ook nog eens keuze uit glow in the dark nagellak, nagellak met geur en de steeds populairder wordende nagellak big 7 of big 10 free. Deze nagellak is bijzonder geschikt voor zwangere vrouwen, door het ontbreken van schadelijke stoffen zoals kamfer, formaldehyde en bijvoorbeeld tolueen.

 

Tips voor het gebruik van nagellak

Iedereen heeft nagellak in huis, maar slechts weinig mensen weten hoe je nagellak moet bewaren en gebruiken. Daarom een aantal tips voor het gebruik van nagellak:

  • Bewaar nagellak bij voorkeur niet in de koelkast. Vroeger werd dit nog wel eens aangeraden, maar dat is niet meer nodig. Wel kun je de nagellak voor je gebruik eventueel een paar minuten in de koelkast zetten
  • In plaats van het flesje voor gebruik te schudden, kun je het beter even goed tussen je handpalmen heen en weer rollen
  • Soms blijven doppen vastzitten door gemorste nagellak. Dit kun je voorkomen door het dopje en het flesje na gebruik direct schoon te maken met een beetje nagellak remover

 

Met nagellak kun je veel meer dan alleen nagels lakken en ladders in panty’s stoppen

Nagellak kun je echter voor nog veel meer gebruiken dan alleen voor mooi gelakte nagels. Dat je met een beetje kleurloze nagellak een ladder in een panty kunt stoppen is bij de meesten wel bekend. Minder bekend zijn onderstaande lifehacks. Zorg daarom dat je altijd een flesje nagellak bij de hand hebt om kleine en grotere problemen op kunt lossen.

 

1. Douchekraan markeren

De meeste douchekranen hebben tegenwoordig wel markeringen, waarmee je jouw gewenste temperatuur in kunt stellen. Vind je het fijn om elke dag op dezelfde temperatuur te douchen, breng dan met wat nagellak een markering aan. Op die manier hoef je niet dagelijks de juiste temperatuur te zoeken, maar kun je direct genieten van een heerlijke douche.

 

2. Knoppen op laten lichten

Ik vermelde het al eerder: er bestaat glow in the dark nagellak. Deze nagellak is niet zo gezond, dus aanbrengen op je nagels zou ik ten zeerste afraden. Je kunt deze echter wel gebruiken voor bijvoorbeeld het markeren van lichtknoppen en bijvoorbeeld je afstandsbediening. Als je dan in het donker zit kun je probleemloos de volumeknop vinden of de lichtschakelaar.

 

3. Geef waterniveau in een emmer aan

Soms heb je een emmer nodig bijvoorbeeld voor het mengen van beton of gips. In een emmer staan meestal geen markeringen en afwegen is ook lastig. Je kunt dit probleem voorkomen door de emmer vooraf te vullen met een maatbeker. Bij de gewenste hoeveelheid zet je een markering met een beetje nagellak. Op die manier weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid water enzovoorts gebruikt.

4. Aflezen van de maatbeker

Soms heb je van die doorzichtige maatbekers (ik heb zo eentje die bij mijn broodbakmachine zat), met doorzichtige cijfers erop. Als je daar melk of water in doet, dan vallen de cijfers weg en moet je op de gok afmeten. Dit kun je voorkomen door op de buitenkant van de maatbeker wat nagellak over de cijfers te doen. Op die manier is je maatbeker altijd bruikbaar.

 

5. Maak je sportspullen herkenbaar

Als je met een aantal mensen op de golfbaan staat of op de tennisbaan dan kan het lastig worden om je eigen golf- of tennisballen te herkennen. Een kleine markering met nagellak voorkomt dit probleem.

 

6. Waterbestendige post versturen

Je kunt natuurlijk een stukje tape over de adresgegevens plakken om te voorkomen dat de inkt uitloopt als het regent. Je kunt echter ook een laagje kleurloze nagellak aanbrengen. Hiermee sluit je het papier af en zal het adres niet uitlopen mocht het tijdens de ronde van de postbode regenen.

 

7. Verzegel een envelop

Alhoewel we amper nog snail mail versturen is dit wel een handige tip mocht je toch een keer een kaart of brief versturen. In plaats van de laag aan de achterkant te likken kun je er beter een laagje doorzichtige nagellak overheen smeren. De brief kan ook niet geopend worden met hete stoom als je nagellak gebruikt.

 

8. Houd je etiketten leesbaar

Etiketten op medicatie of bijvoorbeeld potjes kruiden kunnen na verloop van tijd vervagen. Dit kun je voorkomen door hier een laag nagellak overheen te doen.

 

9. Voorkom roestkringen

Als je in de badkamer een fles haarlak hebt of scheerschuim dan herken je het vast wel. De bussen worden aan de onderkant nat met als gevolg dat je roestvlekken krijgt. Deze roestvlekken kunnen lastig te verwijderen zijn, zeker als je de bus een tijdje niet gebruikt. Om te voorkomen dat de bus roestvorming afgeeft kun je aan de onderkant het metaal lakken met nagellak.

 

10. Voorkom roestvorming bij wc-bril schroeven

Veel wc-brillen zijn voorzien van een plastic schroef. Is dat bij jou niet het geval en heb je een metalen wc-bril schroef? Dan kan deze na verloop van tijd roesten. Dit kun je eveneens voorkomen door de schroef van een laag nagellak te voorzien. 1 – 2 lagen voorkomen niet alleen roest, maar zorgen er ook voor dat de schroeven op hun plek blijven zitten.

 

11. Bijoux zonder vlekken

Sommige bijoux maakt na verloop van tijd vlekken in je huid. Niets zo ergerlijk als strepen die op je vingers blijven na het dragen van die ene trendy ring. Voorkom dit door voor het dragen je sieraden van een laagje nagellak te voorzien.

 

12.Contactallergie voorkomen

Heb je net als ik last van contactallergie? Kun je in principe alleen zilver/goud dragen? Geen nood, met deze tip kun je contactallergie voorkomen. Vroeger droeg ik nog wel eens een riem die dan per ongeluk met mijn buik in aanraking kwam. Geen idee hoe, maar het gevolg was een rode, jeukende huid. Dat probleem had ik ook met horloges. Tot mijn moeder de riemgesp en achterkant van het horloge voorzag van 2 lagen doorzichtige nagellak. Weg waren de bulten en ik kon mijn horloge en riem zonder problemen dragen.

 

13. Rafels stoppen

Of het nu om kleding of veter gaat, rafels zijn niet alleen onhandig en maken de stof of de veters meer kapot, het staat ook nog eens heel slordig. Heb je geen nieuwe veters bij de hand? Of ontdek je onderweg rafels in je shirt? Met een flesje doorzichtige nagellak heb je het probleem zo opgelost. De rafels gewoon voorzien van een laagje nagellak en je kunt weer even vooruit.

 

14. Oxidatie voorkomen op riemen

Goedkope riemen hebben nogal eens de neiging om te oxideren. Dit kun je voorkomen door het gebruik van nagellak. De nagellak zorgt bovendien voor extra glans.

 

15. Voorkom verlies van knopen

Heb je een mooie blouse of een hemd met knopen? Dan weet je dat de kans groot is dat je vroeg of laat een knoop verliest. Niet zo charmant als je op je werk staat en ineens vliegt er een knoop van je blouse. Sta je daar met inkijk… Deze situatie kun je voorkomen door de garen onder de knopen van een laagje nagellak te voorzien. Hiermee fixeer je de boel als het ware. Na een aantal wasbeurten moet je even controleren of je niet een nieuwe laag moet zetten.

 

16. Lint rafelt niet meer

Een cadeau is pas echt een cadeau als de verpakking er ook naar is. Maak je cadeauverpakking af door gebruik te maken van lint. Lint dat je afknipt kan nogal eens rafelen. Dit voorkom je door de uiteinden te voorzien van een laag nagellak.

 

17. Barst of ster in autoruit beperken

Heb je een ster of een barst in een autoruit? Dan is het zaak om deze zo snel als mogelijk aan te laten pakken. Tot die tijd kun je erger voorkomen door de barst of ster aan de binnen- en buitenzijde van de ruit te bestrijken met wat doorzichtige nagellak.

 

18. Krassen vullen

Of je nu een kras in de vloer of een meubelstuk hebt, nagellak is je redding. Breng wat kleurloze nagellak aan op de kras en laat deze goed drogen. Eventueel nog een beetje schuren en je zit niets meer van de kras. Werkt goed op houten meubels, maar ook in deuren en bijvoorbeeld laminaat.

 

19. Repareren van kapotte bril

Wat voor een barst in de autoruit geldt, geldt ook voor een barst in een bril. Ben je per ongeluk op je bril gaan zitten? Heb je nu een barst in je glas? Repareer dit dan met kleurloze nagellak. Je kunt de bril nu gebruiken totdat je tijd hebt om naar de opticien te gaan.

 

19. Schroeven vasthouden

Kleine schroeven kunnen sneller loslaten, omdat ze niet diep in het hout zitten. Je kunt het loslaten voorkomen door een laagje kleurloze nagellak die je over de schroefkoppen smeert. Mocht je de schroeven later weer los willen draaien? Geen probleem. De nagellak kun je makkelijk breken met een schroevendraaier.

 

20. Gaatjes in horrengaas repareren

In de zomer wil je graag vliegen en ander ongedierte buiten de deur houden. Dat doe je door gebruik te maken van horrengaas. Helaas kun je door nalatigheid of een ongeluk het gaas beschadigen. Ook heir brengt kleurloze nagellak de oplossing. Voordat het gaas verder scheurt gewoon aflakken met nagellak.

 

Welke van bovenstaande tips en lifehacks met nagellak kende jij al?

 

Dokteronline.com

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in