boek je vakantie bij de ANWB

Of je nu aan het verbouwen bent of gewoon toe bent aan een nieuwe kleur, dit zijn de verftrends 2021 van grijstinten tot muted neutrals. Stem de kleur af op je interieur en zorg voor een goed uitgebalanceerd kleurenpallet zodat jij je helemaal thuis voelt.

 

Inhoud

Kleuren afstemmen op het interieur, lichtinval en grootte van de kamer

Voordat je verder leest eerst nog een paar tips voor het vinden van de juiste kleur voor jouw interieur. Trends in kleuren zijn zeker leuk om aan te houden, maar vergeet niet dat deze elk jaar wisselen. Wanneer je voor kwaliteit kiest, bijvoorbeeld voor Sikkens verf, is het daarnaast belangrijk om rekening te houden met de onderstaande punten

  • Past de gewenste kleur bij je interieur
  • Hoe zit het met de lichtinval (deze speelt een belangrijke rol in hoe een kleur er uiteindelijk uit zal zien en welke uitstraling de kamer krijgt na het verven)
  • De grootte van de kamer (sommige kleuren maken een kamer ruimer, terwijl andere kleuren er juist voor zorgen dat een kamer kleiner lijkt)

Leestip: zo richt jij je woning low budget in

 

De verftrends van 2021 van grijstinten tot muted neutrals

Ben je uitgekeken op die ene saaie muur in de woonkamer? Eindelijk op jezelf gaan wonen en wil je jouw woning inrichten naar eigen smaak? Of heb je je droomhuis gevonden en ben je op zoek naar een trendy muurkleur? Dan zijn de verf trends 2021 echt iets voor jou.

 

Grijstinten voor aan de muur

In 2021 behoren saaie witte muren tot het verleden. Grijs is hot en dat zie je terug in de kleurenpallets van talloze woonwinkels. Overigens hoeft ook grijs niet saai te zijn. Kies voor lichte tinten grijs of juist beton grijs. Daarnaast zijn er nog talloze varianten, waarbij de grijstint gemengd wordt met andere kleuren zoals mauve of taupe. Ideaal om te combineren met een klassiek witte inrichting.

De verftrends van 2021 van grijstinten tot muted neutrals grijstinten

Muted neutrals als verftrend 2021

Klinkt misschien gek of zelfs een beetje saai, maar natuurlijke en neutrale tinten zijn helemaal trendy. Denk daarbij aan alles wat heel licht in kleur aanwezig is. Het maakt daarbij niet uit of je kiest voor terracotta, zalm of bijvoorbeeld heel licht groen. Het voordeel hiervan is dat je hierbij helemaal los kunt gaan met de rest van je interieur om op die manier kleur toe te voegen. Bijkomend voordeel is dat deze kleuren eigenlijk heel tijdloos zijn. Mochten de kleuren na 2021 weer veranderen blijft je interieur trendy en hip.

De verftrends van 2021 van grijstinten tot muted neutrals muted naturals

Zandkleurige tinten voor het interieur

Veel mensen denken bij zand aan slechts één kleur. Maar zand kan zoveel meer kleuren hebben. Tropische stranden zijn wit, terwijl de Nederlandse kusten gekenmerkt worden door beige zand. Kom je elders op de wereld dan zie je zelfs roze of zwart zand. Nu valt dat laatste niet onder de trends, maar alle andere kleuren wel. Je kunt je dus helemaal uitleven met een kleur naar keuze. Overigens niet zo gek dat juist zandtinten als trendkleur aangeduid worden. Door alle omstandigheden worden mensen zich bewuster van hun omgeving en de natuur. Dit komt terug in nagenoeg alle trends in 2021.

De verftrends van 2021 van grijstinten tot muted neutrals zandtinten

Romantische poedertinten

Ben je zwanger en volgend jaar uitgerekend van een meisje? Of ben je op zoek naar een kleur die een beetje romantiek toevoegt aan je interieur? Dan haal jij je hart op met de romantische poedertinten. Kleuren zoals oudroze, blush en perzik roze zijn helemaal hot en zie je vaak terugkomen. Vind je dat een beetje te veel van het goede voor de woonkamer? Geef dan je slaapkamer een romantische make over in een mooie poedertint.

De verftrends van 2021 van grijstinten tot muted neutrals romantische poedertinten

Jewel tones: de kleur van juwelen in je interieur

Vind je bovenstaande kleuren net iets te tam? Ben je in voor wat meer kleur in je interieur? Of wil je één muur in de kamer voorzien van een kleur waarmee je een statement maakt? Kies dan in 2021 voor de kleur van juwelen. Juwelen zijn er in uiteenlopende kleuren, waardoor je grote keuze hebt. Kies voor saffierblauw, smaragdgroen, amethistpaars of bijvoorbeeld robijnrood. Al deze kleuren zijn perfect te combineren met goudkleurige accessoires en accenten.

De verftrends van 2021 van grijstinten tot muted neutrals jewel tones

Welke van bovenstaande kleurentrends 2021 spreekt jou het meest aan?

 

 

Dokteronline.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in