boek je vakantie bij de ANWB

Natuurlijk heb je tal van schoonmaakmiddelen in huis, maar vaak is dat niet eens nodig. In veel gevallen kun je huis-, tuin- en keukenmiddelen nemen om schoon te maken. En soms kan dat ook prima met een alternatief middel, zoals een gebitsreiniger. Benieuwd wat je allemaal kunt doen met Steradent? Ontdek nu wat je kunt schoonmaken met Steradent.

 

Inhoud

Alternatieve schoonmaakmiddelen

Je staat er in het dagelijkse leven niet bij stil, maar onze grootouders hadden niet de keuze uit talloze (chemische) schoonmaakmiddelen. Zij gebruikten voor het schoonmaken middelen zoals gewoon keuken zout, epsom zout en bijvoorbeeld soda. Daarnaast werden ook appels en as, bier en boter en bananen. En waarom ook niet? Als het werkt, dan werkt het gewoon. Scheelt weer geld en daarnaast is het vaak ook nog eens veel beter voor het milieu dan alle andere (chemische) schoonmaakmiddelen.

 

5 x Schoonmaken met Steradent

Helaas is een gebitsreiniger niet natuurlijk, maar je kunt deze voor veel meer gebruiken dan alleen het reinigen van je kunstgebit. Van het verwijderen van hardnekkige vlekken op textiel tot reinigen van het toilet, het kan allemaal met Steradent.

 

1. Vlekken verwijderen kleding

Niets zo vervelend als een vlek op je kledingstuk. Gelukkig kun je gebitsreinigingstabletten gebruiken om hardnekkige vlekken op textiel te verwijderen.

Los eenvoudigweg een tablet gebitsreiniger op in warm water en breng het mengsel aan op de vlek. Laat het enkele minuten inwerken en was het kledingstuk daarna zoals je normaal ook zou doen.

Door de Steradent weekt de vlek los, waardoor je kledingstuk stralend schoon uit de was komt.

 

2. Sieraden reinigen met Steradent

Soms verliezen sieraden na verloop van tijd hun glans. Dat is op zich niet erg, maar zorgt er wel voor dat je sieraad niet meer de eyecatcher is dat het ooit was. Gelukkig kun je dat makkelijk en snel oplossen met een Steradent.

Vul daarvoor een kom met warm water en voeg een gebitsreinigingstablet toe. Leg je sieraden in de oplossing en laat deze enkele minuten weken. Spoel de sieraden vervolgens grondig af en dep deze voorzichtig droog.

Na deze behandeling zien jouw sieraden er weer uit als nieuw.

 

3. Ontkalken van huishoudelijke apparaten

Kalkaanslag heeft invloed op de prestaties van huishoudelijke apparaten, zoals waterkoker en koffiezetapparaat. Je kunt hiervoor speciale ontkalker kopen, maar een gewone gebitsreiniger is meer dan voldoende om alle kalk op te lossen.

Los gewoon een gebitsreinigingstablet op in warm water en giet deze oplossing in het aangetaste apparaat. Laat het enkele uren inwerken en spoel het vervolgens grondig af en uit. Daarna even water door laten lopen (koffiezetapparaat) of water koken (waterkoker) en het water weggooien. Daarna is je apparaat weer schoon en inzetbaar.

 

4. Toilet reinigen

Toiletten kunnen in de loop der tijd lelijke verkleuringen krijgen. Met behulp van Steradent kun je deze vlekken effectief en snel verwijderen.

Doe een gebitsreinigingstablet in de toiletpot en laat het ’s nachts inwerken. Op die manier krijgt de tablet alle tijd om goed in te werken. Spoel de volgende ochtend het toilet door en haal er eventueel nog de wc borstel door.

Je zult zien dat de verkleuringen verdwenen zijn en je toilet weer hygiënisch schoon is.

 

5. Voegen van tegels reinigen

Heb je last van verkleurde of vieze voegen tussen tegels? Met behulp van Steradent tabletten kun je deze weer stralend schoon krijgen. Neem een gebitsreiniger tablet en los deze op in een klein beetje warm water. Breng de oplossing aan op de aangetaste voegen. Laat dit enkele minuten inwerken en schrob de voegen vervolgens grondig schoon. De verkleuringen en viezigheid verdwijnen en je voegen zien er weer als nieuw uit.

Leestip: Zo krijg je voegen weer stralend schoon

 

 

Dokteronline.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in